Massage

Klassisk massage         -30 minuter   350:-

                                                -60 minuter  600:-

 

Den klassiska massagen syftar till att gå mer på djupet i musklerna. Behandlingen ökar kroppens blodcirkulation, ger smidigare muskler och mjukar upp muskelspänningar. Vid massage frigörs även hormonet Oxytocin som ger dig lugn. Behandlingen är rehabiliterande, förebyggande och avslappnande och kan skräddarsys efter önskemål.

Massage löser upp spänningar och knutor. Den ökar elasticiteten och förbättrar därmed rörelseförmågan. Massage ger snabbare återhämtning efter träning/tävling och forslar bort slaggprodukter.

Genom massage ökar frisättningen av hormonet oxytocin (lugn o ro-hormonet). Blodcirkulationen och blodgenomströmningen ökar och syresätter muskler samt startar kroppens egna läkesystem.

Du får smidigare bindväv och ökad lymfcirkulation.

Massage sänker blodtrycket och ger smärtlindring vid muskel- och ledbesvär.

 

 

 

Lymfsystemet är en viktig del av kroppens cirkulations- och reningssystem, det fungerar som både avlopp och reningsverk.Det är ett eget system som går parallellt med venerna och transporterar bort 20% av den den vätska som hjärtat pumpat ut.
Lymfmassage förbättrar lymfsystemets förmåga att ta bort slaggprodukter, inflammationsämnen och vätska ur kroppen. 
Lymfsystemet är en viktig del av kroppens naturliga immunförsvar. Ett välfungerande lymfflöde ger ett bra immunförsvar

Lymfmassage är en mjuk behandlingsmetod med fokus på huden och bindväven där man jobbar med djupandning, tryck och strykningar i lymfsystemets riktning. Skador i form av ärr och svullnad arbetas lite extra med för att "lossa" eventuella blockeringar som hindrar flöde- detta kan ibland kännas lite mera.
Under Lymfmassage stimuleras överskottsvätska och slaggprodukter att transporteras ut genom kroppen på ett effektivt sätt. 
Denna massage passar alla men speciellt för dig som känner svullnad i kroppen, tyngdkänsla i armar el ben, domningar, trötthet, har svårt att minska i vikt, eller har återkommande förkylningar.
Har du opererat bort lymfkörtlar i samband med cancer kan denna massage göra stor skillnad för att minska dina ödem. 
Det kan vara lämpligt att du tar ca 4-5 behandlingar (1ggr/v) för att få effekt och därefter regelbundet anpassat efter ditt behov.

Lymfmassage                        -60 min       620:-

Hotstone massage                       -från 400:-

En hot-stone massage med varma stenar är en mjuk och varm upplevelse som passar dig om du upplever vanlig massage som lite "hårdhänt". Den här typen av massage är mycket annorlunda och den fokuserar på de energier som naturligt flödar genom din kropp. Stenarna som används värms upp i vattenbad och placeras noggrant ut på viktiga punkter på din kropp. Du ligger skönt och behagligt medan massören arbetar med stenarna för att göra din kropp mjuk och avslappnad. Det är en skön behandlingsmetod där de varma stenarna läggs ut över din kropp samtidigt som du masseras med de varma lavastenarna.

Choklad aroma massage           -från 680:-

Doften av kakao, apelsin och kryddnejlika sprider sig i rummet. Njut av varm ekologisk chokladolja som masseras in från topp till tå. Chokladmassage ger huden och sinnet en alldeles särskild "må-bra-känsla". Upplevelsen av denna varma och stimulerande behandling är verkligen härlig. 

Kakao är en fantastisk böna med många fina egenskaper, den höjer serotoninhalten, frigör endorfiner och höjer koncentrationsförmågan. Efter en chokladmassage känner man sig lycklig, oljan har gått in i kroppen och du känner dig varm och avslappnad.

Obs! Ta med mörka kläder för att choklad massage olja innehåller riktigt kakao som kan lämna "choklad" märken på dina kläder.